Terug naar het overzicht.

SHWJ 50 jaar!

Dit jaar (2020) bestaat Stichting Huisvesting Werkende Jongeren (SHWJ) 50 jaar!

De SHWJ is een niet-winstbeogende instelling en heeft zich bij de oprichting ten doel gesteld een bijdrage te leveren aan het oplossen van het huisvestingsvraagstuk voor jongeren in Leiden. Met behulp van gemeentelijke garanties werden historische panden aangekocht, die vervolgens geschikt gemaakt werden voor bewoning door jongeren. Ook werden door de SHWJ een flink aantal sociale huurwoningen gerealiseerd in nieuwe woningbouwcomplexen en bouwen we, waar mogelijk, door voor werkende jongeren in Leiden. Nu, 50 jaar later, beschikt de SHWJ over zo'n 840 wooneenheden in het starterssegment, die aan jongeren tussen 18 en 35 jaar worden verhuurd.

Het beoogde grote feest voor onze huurders en relaties op 15 juli 2020 kan niet plaatsvinden vanwege de coronacrisis. Daarom hebben we 2020 omgedoopt tot een feestjaar waarin we diverse activiteiten laten plaatsvinden.

Bij een feestjaar hoort een goed doel en we kunnen ons geen beter doel voorstellen dan Xenia.

De SHWJ voelt een sterke verwantschap met Xenia. Niet alleen omdat we beiden met jongeren en jongvolwassenen werken, maar ook omdat beide stichtingen uniek zijn in Nederland.

Wil je de SHWJ feliciteren met haar vijftig jaar bestaan? Dan doe je ons geen groter plezier dan met een donatie aan Xenia.

Huidige stand van deze actie: € 22 975,00Kloosterpoort 4, 2312 EM Leiden info@xenialeiden.nl 071-5135454